Sayonara September är en så kallad Svensk Manga; ett koncept som syftar på serier som använder sig av den Japanska mangans berättarteknik och karaktärsdesign, men är framtagen av en eller flera Svenska upphovsmän.

Trots en del intressanta utvecklingar på marknaden sedan jag började teckna manga 2004 känner jag fortfarande att det för unga Svenska mangaläsare behövs fler komplement till de importerade japanska titlarna. För denna målgrupp jag ville jag därför med min serie skapa just en kvalitativ svensk ungdomsmanga  för den Svenska seriemarknaden.

Handlingen utspelar sig på en serieskola med den aspirerande  mangatecknaren Alex och hennes klasskamrater i huvudrollerna. Serien är därigenom tänkt att appellera till läsarnas egna drömmar och ambitioner. De hållpunkter jag utgått ifrån är ett så fördomsfritt genusperspektiv som möjligt, vardagsrealism, och de unga karaktärernas existentiella funderingar och rädslor skildrat med humor.

De första hundra sidorna av bok 1 ligger uppe på hemsidan och är fria att laddas ner och läsas, men finns också i bokhandeln och på bibliotek. Serien kommer ges ut i tre delar av Kartago förlag, och bok 2 finns ute i handeln från och med februari 2011.


Hjälp mig gärna att utvidga läsarkretsen genom att sprida ordet, länka till sidan och tipsa andra om Sayonara September!


                                                                    Trevlig läsning